Nieuws

Hulporganisatie voor opvoeding vraagt faillissement aan

Amersfoort – De Amersfoortse zorginstantie Sovee heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank. De organisatie ondersteunt kinderen en ouders bij de opvoeding en begeleiding.

Sovee begeleidt onder andere thuiszitters tussen de 12 en 23 jaar en werkt samen met diverse andere zorgaanbieders, zoals PITSTOP. Dit programma biedt kwetsbare jongeren woonruimte om zelfstandig te leren wonen, waarbij ongeveer dertig jongeren het traject volgen.

Zorg continueren

De gemeente Amersfoort betreurt deze situatie. Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh (Zorg) benadrukt dat de ondersteuning voor cliĆ«nten zo goed mogelijk gecontinueerd moet worden. “Daarnaast is het belangrijk om de deskundige en betrokken medewerkers zoveel mogelijk voor Amersfoort te behouden,” aldus een bericht van het college van burgemeester en wethouders.

In 2022 werkten er 40 medewerkers en 170 vrijwilligers bij Sovee, zoals vermeld in het laatste jaarverslag. Zij boden hulp aan gezinnen via 300 ambulante trajecten en ondersteunden 24 jongeren bij het zelfstandig wonen.

Gedurende de behandeling van de faillissementsaanvraag zullen de werkzaamheden van Sovee worden voortgezet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button