Nieuws

Honderden nemen afscheid van Def Rhymz

In Rotterdam kwamen vandaag mensen samen ter nagedachtenis van de overleden Houtense rapper Def Rhymz. In een rouwstoet trokken honderden mensen langs de belangrijkste plekken uit het leven van de rapper.

De tocht begon in de Rotterdamse wijk Crooswijk, waar Dennis Bouman, zoals de rapper echt heette, opgroeide. Langs veertien straten die belangrijk waren voor Bouman, ging de stoet. Fans, familie en vrienden begeleidden onder muziek de auto waarop de kist lag tijdens de stoet.

Dennis Bouman woonde in Houten en overleed op 24 maart in het ziekenhuis in Utrecht in het bijzijn van vrienden en familie. Hij wachtte op een donorhart.

De rapper wordt niet begraven in Rotterdam, maar in zijn geboorteland Suriname. Na een succesvolle crowdfunding, waarbij zijn familie ruim 50 duizend euro ophaalde, kan ook zijn familie bij de uitvaart aanwezig zijn. Het was zijn laatste wens om naar zijn geboorteland Suriname gebracht te worden voor zijn laatste rustplaats.

Als Def Rhymz scoorde Bouman in 2001 een nummer 1-hit met “Schudden”. Ook zijn singles “Doekoe” en “De Bom” deden het goed in de Nederlandse hitlijsten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button