Nieuws

Milieuactivisten blokkeren Daalsesingel

Op zaterdag blokkeerden honderden klimaatactivisten de T-splitsing bij de Daalsesingel en de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Ook werden de toegangswegen naar dit kruispunt afgesloten, waardoor automobilisten geen doorgang vonden.

Extinction Rebellion en Scientis Rebellion (SR) hadden eerder deze week al aangekondigd dat ze met honderden deelnemers een demonstratie zouden houden bij het kantoor van Energie Beheer Nederland (EBN) aan de Daalsesingel.

Tijdens het middaguur betraden de demonstranten de T-splitsing, waardoor het verkeer niet langer kon passeren. Op advies van de politie besloten de automobilisten om te keren en alternatieve routes te nemen om hun bestemming te bereiken. Bijna onmiddellijk werden ook de toegangswegen naar de T-splitsing afgesloten.

EBN, het energiebedrijf, is een zelfstandige onderneming met de Nederlandse staat als enige aandeelhouder. Het bedrijf richt zich op het ontdekken, winnen en opslaan van aardgas en aardolie. Scientist Rebellion heeft drie eisen gesteld aan EBN: het stopzetten van nieuwe gasboringen, het ondertekenen van het Fossil Fuel Non-Proliferation Treaty, en het verschaffen van accurate informatie over de klimaat- en ecologische crisis. De actiegroep heeft aangekondigd te zullen blijven demonstreren totdat aan deze eisen is voldaan.

Op de website van de gemeente staat: “Het busvervoer wordt in een deel van de stad omgeleid. Kijk op de website van de ov-maatschappij voor de actuele dienstregeling. De stad is goed bereikbaar met de trein.”

De gemeente had vooraf al gewaarschuwd voor mogelijke verkeersoverlast als gevolg van het protest. Mensen die van plan zijn om zaterdag naar het stadscentrum te gaan, worden geadviseerd om te voet, per fiets, of met de trein te reizen. Automobilisten moeten rekening houden met extra reistijd en omleidingen. Deze omleidingen zullen worden aangegeven met duidelijke verkeersborden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button