Nieuws

Gewelddadige beroving in Houten: één verdachte vlucht zonder broek

Houten – Bij de ingang van zijn appartementencomplex aan het Spoor in Houten wordt een 33-jarige man neergestoken en beroofd. De politie onderzoekt de zaak en heeft inmiddels één verdachte aangehouden.

Op vrijdagavond 29 maart rond 22.00 uur komt het slachtoffer aan bij het appartementencomplex. Bij het openen van de deur voelt hij plotseling een steek van een scherp voorwerp. Er volgt een worsteling.

De aanvaller is niet alleen; hij roept een andere man op om het slachtoffer ook te steken. Dit lijkt te gebeuren, maar de tweede persoon verdwijnt snel weer. Het is nog niet helemaal duidelijk voor de recherche of het slachtoffer is aangevallen door één of meerdere daders.

Wat wel vaststaat, is dat één van de daders het slachtoffer berooft van kostbare spullen. Het slachtoffer probeert deze dader tegen te houden door hem bij zijn broek vast te grijpen en naar beneden te trekken. De dader weet echter te ontsnappen en vlucht zonder broek weg. Dit gebeurt op het moment dat voorbijgangers stoppen en het slachtoffer te hulp schieten.

Op bewakingsbeelden van een camera in de buurt van het appartementencomplex en van een camera een paar straten verderop zijn meerdere verdachten te zien.

Het slachtoffer wordt in het ziekenhuis behandeld voor zijn steekwonden, maar zal waarschijnlijk blijvend letsel overhouden.

De politie roept op om informatie te delen over de verdachten. Heb je een idee wie ze zijn of heb je andere informatie die kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Bel dan met de tiplijn: 0800 – 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Ook kun je informatie delen via het online tipformulier van de politie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button