Nieuws

Geen straf voor verwarde man na 24 steken, wel verplichte behandeling

Vinkeveen – De man uit Vinkeveen die vorig jaar zijn buurvrouw 24 keer met een schroevendraaier stak, wordt niet bestraft vanwege ontoerekeningsvatbaarheid. De rechter heeft wel bepaald dat H. een verplichte GGZ-behandeling moet ondergaan en medicijnen moet nemen om herhaling te voorkomen.

Het staat vast dat de man zijn buurvrouw heeft gestoken. In augustus vorig jaar rende de vrouw gillend haar huis aan de Herenweg in Vinkeveen uit, achterna gezeten door H. die met een schroevendraaier steekbewegingen maakte.

De vrouw had de man, die verward en verdrietig leek, uitgenodigd voor een drankje en een gesprek. Binnen begon hij plotseling op haar in te steken. Toen buren reageerden op het gegil, vluchtte hij in de auto van zijn ouders. Ondanks de 24 steken liep de vrouw slechts oppervlakkige verwondingen op.

De rechter heeft vastgesteld dat H. schuldig is aan poging tot doodslag, maar houdt rekening met zijn verwarde toestand. Daarom krijgt hij geen straf.

De officier van justitie had tbs met voorwaarden geƫist, maar op advies van een psychiater en psycholoog heeft de rechtbank dit niet opgelegd. In hun rapportage stelden zij dat een reguliere GGZ-behandeling met medicatie voldoende zou moeten zijn om herhaling te voorkomen. De rechter heeft dit advies overgenomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button