Nieuws

Gedaanteverwisseling bezorgt Vitesse een punt

Na 17 speelrondes bevindt Vitesse zich op de 17e plaats in de Eredivisie. De Arnhemse club hervatte de competitie zondagmiddag tegen FC Utrecht met een gelijkspel van 0-0, maar daarvoor moesten ze flink knokken. Het team onder leiding van coach Edward Sturing ontsnapte meerdere keren aan een achterstand in de eerste helft. In de tweede helft toonde het team echter veel passie en vastberadenheid, wat resulteerde in een verdiend punt voor de Gelderse formatie.

Bij de aftrap in GelreDome stond Vitesse meteen voor een uitdaging. Ramon Hendriks moest de bal meteen diep spelen, maar zijn pass was niet nauwkeurig.

Daarna kwam Vitesse onder druk te staan. FC Utrecht viel volop aan en creëerde talloze kansen. Het verschil in kwaliteit was duidelijk zichtbaar. De club uit Utrecht had in de eerste helft maar liefst elf doelpogingen, terwijl Vitesse er slechts twee had.

Afgekeurde doelpunten

Desondanks hield het Arnhemse team stand. Zo werd een doelpunt van Ryan Flamingo, die vorig jaar nog voor Vitesse speelde, in de beginfase afgekeurd vanwege buitenspel.

Vitesse ontsnapte ook daarna nog enkele keren aan een achterstand. Zo ging een schot van Sam Lammers, gehuurd van Rangers in Schotland, na een half uur net naast. Even later werd opnieuw een doelpunt van Utrecht afgekeurd vanwege buitenspel, ditmaal van Victor Jensen.

Kansen voor Vitesse

Vitesse overleefde de eerste helft, wat een klein wonder was gezien het grote aantal kansen voor FC Utrecht. Na de rust kwam het team echter als herboren uit de kleedkamer. Al snel kreeg Million Manhoef een kans, maar doelman Vasilis Barkas redde. Na 52 minuten had Barkas geluk toen een schot van Kacper Kozlowski op de lat belandde.

Vitesse nam plotseling het initiatief, en FC Utrecht kwam in de problemen. Barkas moest opnieuw ingrijpen bij een kans van Marco van Ginkel.

Invaller Pröpper

Het werd een spannende, zij het niet altijd hoogstaande wedstrijd, waarin FC Utrecht vooral op de counter moest spelen. Toch kreeg Utrecht ook twee kansen uit counters. Invaller Ole Romeny aarzelde echter te lang, waardoor Dominik Oroz kon ingrijpen. Doelman Room stopte een schot van Othmane Boussaid.

Met het gelijke spel brak het laatste kwartier aan. Op dat moment bracht Vitesse-coach Edward Sturing drie wissels in het spel, waaronder Davy Pröpper. Hij werd met luid applaus begroet door het thuispubliek.

Hetzelfde gold voor Andy Visser. Met de spits stond er een echte amateur in het veld, aangezien Visser bij Vitesse nog geen contract heeft.

Wederom afgekeurd doelpunt

Zowel Visser als Pröpper kregen kansen, maar de spits schoot hoog over. Pröpper zag zijn schot gestopt door Barkas.

Visser leek vervolgens de matchwinnaar te worden toen hij werd vrijgespeeld door Manhoef en scoorde. Maar ook deze treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Een punt als beloning

Vitesse sloot de wedstrijd uiteindelijk af met een 0-0 gelijkspel en verdiende zo het eerste punt van 2024. Gezien het optreden in de eerste helft was dit een waardevol bonuspunt voor de Arnhemse club. Toch had er na rust meer ingezeten voor de Gelderse formatie.

Voor coach Sturing biedt dit punt zowel huiswerk als positieve aanknopingspunten. Het team vertoonde strijdlust in de tweede helft en de terugkeer van Pröpper was bemoedigend. De clubicoon zal deze passie moeten blijven aanwakkeren in de tweede helft van het seizoen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button