Nieuws

Explosies Slotlaan Zeist: ‘Zwaar vuurwerk gegooid’

Aan de Slotlaan in Zeist hebben vannacht twee explosies plaatsgevonden, veroorzaakt door het gooien van zwaar vuurwerk, meldt de politie. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

De ontploffingen vonden plaats rond 03.45 en 04.45 uur, waarna de hulpdiensten snel ter plaatse waren. Na onderzoek concludeerde de politie dat het zware vuurwerk de oorzaak was van de explosies. De identiteit van de dader(s) en het motief worden nog onderzocht.

Tegen 10.00 uur was de straat verlaten en waren er nauwelijks sporen te zien, behalve een bord op de stoep dat aangeeft dat voetgangers moeten oversteken. Een bewoner die op straat loopt, meldt wakker te zijn geworden door een knal en dacht dat het onweer was.

Hoewel een ooggetuige meldt dat Café de Heren van Zeist het doelwit was, bevestigt de politie dat de explosies bij een horecagelegenheid plaatsvonden zonder de naam van het café te noemen. De politie meldt dat er wel enige schade is, maar de omvang ervan is nog niet duidelijk.

Bij het café zelf is er geen duidelijk zichtbare schade, alleen het terras is wat rommeliger dan normaal. Een medewerker van het café heeft aangegeven dat het vandaag gewoon open zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button