Nieuws

Explosief pakket in centrum Veenendaal ontdekt.

Veenendaal – Het pakketje dat vanavond in Veenendaal werd aangetroffen, blijkt een explosief te zijn, zoals bevestigd door een woordvoerder van de politie. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zal het pakketje naar een veilige locatie brengen om het gecontroleerd tot ontploffing te brengen. De identiteit van degene die het explosief in de Tuinstraat heeft geplaatst, is op dit moment niet bekend. “Daar gaan we onderzoek naar doen”, laat de woordvoerder weten.

Het gebied in het centrum van Veenendaal was gedurende enkele uren afgezet, en als voorzorgsmaatregel werden 24 appartementen en een restaurant in het centrum ontruimd. Het verdachte object werd aangetroffen op een parkeerplaats nabij eetcafé ’t Gelag. Omwonenden werden opgevangen in het gemeentehuis van Veenendaal. “Zodra de EOD het gebied als veilig markeert en vertrekt, kunnen zij terugkeren naar hun woningen,” aldus de politiewoordvoerder. Om 23.30 uur konden de omwonenden weer naar huis.

Locoburgemeester Engbert Stroobosscher verklaarde in een persbericht: “De hulpdiensten hebben snel en doeltreffend gereageerd op het incident. De omwonenden zijn opgevangen in het gemeentehuis, waar ik persoonlijk met ze heb gesproken. Ik waardeer de rust en kalmte waarmee zij de situatie hebben benaderd en ben opgelucht dat zij dezelfde avond nog naar huis konden. Op dit moment kunnen we nog geen details delen over de toedracht van het incident, aangezien de politie het onderzoek voortzet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button