Nieuws

Explosie leidt tot ontruiming van vele huizen in Maarssen

Afgelopen nacht heeft de politie in Maarssen enkele tientallen bewoners uit hun huizen gehaald na een explosie. Pas nadat was vastgesteld dat hun woningen veilig waren, werden ze toegestaan om terug te keren.

Bij de explosie raakten drie woningen en twee auto’s beschadigd, zoals gemeld door RTV Utrecht. De politie heeft nog geen informatie over wie verantwoordelijk is voor het plaatsen van het explosief of het motief erachter.

De explosie vond plaats rond 03.00 uur, midden in een woonwijk in het Utrechtse dorp. De gevel van de woning waar het explosief was geplaatst, liep schade op, evenals de gevels van twee aangrenzende woningen, volgens de politie. Gelukkig raakte niemand gewond.

De politie evacueerde de overige bewoners van de straat, inclusief hun huisdieren. Na een uur in de regen te hebben gestaan, konden de meeste bewoners terug naar huis. Alleen de drie beschadigde woningen zijn momenteel niet toegankelijk, en het is niet bekend waar de bewoners van die woningen zich bevinden.

Dit is de tweede keer in korte tijd dat er een explosie heeft plaatsgevonden in Maarssen. Vorige maand gebeurde iets vergelijkbaars in een woonwijk enkele kilometers verderop. Op die dag sloot de burgemeester de betreffende woning en werd er cameratoezicht ingesteld.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button