Nieuws

Drie doden bij ongeval tegenliggers A1

Bij een ongeluk met een spookrijder op de A1 bij knooppunt Hoevelaken in Amersfoort zijn zaterdagavond drie personen omgekomen, waaronder twee kinderen uit Hilversum. De politie heeft bevestigd dat de ouders van de kinderen in een zorgelijke maar stabiele toestand verkeren.

De politie ontving de eerste melding rond 22.00 uur. Een 19-jarige man uit Roemenië zou frontaal op een tegemoetkomende personenauto zijn gebotst. In de auto zat een gezin met twee kinderen van 12 en 14 jaar. De kinderen overleden vrijwel direct na de botsing, terwijl de 19-jarige man later in het ziekenhuis overleed. De ouders van de kinderen raakten ernstig gewond.

Grootschalige inzet van hulpdiensten

Er was een grootschalige inzet van hulpdiensten, waarbij ook andere automobilisten die gestopt waren, assistentie verleenden. Een woordvoerder van de politie heeft tegen Omroep Gelderland verklaard trots en waardering te voelen voor de directe hulp die door omstanders geboden werd. “Dat mensen in zo’n situatie gaan handelen en mensen uit de auto gaan halen en levensreddende handelingen gaan verrichten. Je hoort vaak kritiek, als mensen foto’s en filmpjes gaan maken. Gisteren hebben we daar de andere kant van meegemaakt”, aldus de woordvoerder. Slachtofferhulp Nederland biedt ondersteuning aan de direct betrokkenen en eventuele getuigen en omstanders van het ongeval.

De politie voert momenteel verder onderzoek uit om de oorzaak van het spookrijden door de Roemeense bestuurder te achterhalen. Er wordt gehoopt op dashcambeelden die meer inzicht kunnen bieden. Hoewel strafrechtelijke vervolging niet mogelijk is omdat de spookrijder is overleden, benadrukt de politie dat het cruciaal is voor de nabestaanden om de toedracht te begrijpen. De snelweg werd gedurende uren in beide richtingen afgesloten. Verkeer werd omgeleid via Ede en Utrecht over de A30, A12, A27 en A28.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button