Nieuws

De grootste ‘kerstboom’ ter wereld straalt weer

Wie zich in de omgeving van IJsselstein bevindt, zal hem van veraf kunnen zien: de grootste ‘kerstboom’ ter wereld is vanavond voor de 25e keer aan.

De immense zendmast, ook bekend als de Gerbrandytoren, is opnieuw omgetoverd tot een kerstboom. Dit vereiste aanzienlijke voorbereiding, aangezien eind november al 120 LED-lampen in de toren werden geplaatst.

Vanavond zijn de lichten officieel ontstoken. Ondanks het slechte weer trotseerden honderden mensen de omstandigheden om dit moment bij te wonen, waarbij verschillende optredens plaatsvonden, waaronder die van Trijntje Oosterhuis en Berget Lewis.

De piek van de boom bevindt zich op 360 meter hoogte, waardoor deze vanuit zeer ver te zien is, zelfs vanuit plaatsen zoals Rotterdam in voorgaande jaren. Bij helder weer was IJsselstein bijvoorbeeld zichtbaar vanaf de Brienoordbrug.

Het is inmiddels 31 jaar geleden sinds de kerstboom voor het eerst werd verlicht. Vanwege technische problemen en een blikseminslag moesten sommige jaren worden overgeslagen.

Wie dit jaar deze iconische boom wil bewonderen, heeft ongeveer een maand de tijd. Op 6 januari worden de lichten weer gedoofd.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button