Nieuws

De eerste zomerse dag van het jaar is aangebroken

De Bilt – Om 14.00 uur steeg de temperatuur in De Bilt naar 25,1 graden, waarmee de eerste zomerse dag officieel een feit is, meldt Weeronline.

Een zomerse dag wordt gedefinieerd als een dag waarop de temperatuur 25,0 graden Celsius of hoger is. Deze primeur komt ruim twee weken eerder dan gebruikelijk. Normaal gesproken wordt op 16 mei voor het eerst in het jaar in De Bilt een temperatuur van 25 graden gemeten. De vroegst gemeten officiƫle zomerse dag was op 14 april 2007.

Op andere plaatsen in Nederland is het nog warmer. Zo registreerde Eindhoven een temperatuur van 26,0 graden en werd in Hupsel een temperatuur van 25,4 graden gemeten. In het huidige klimaat telt De Bilt gemiddeld 29 zomerse dagen per jaar.

Code geel is afgegeven

Vorige maand kende al lokale zomerse dagen. Op 6 april bereikte de temperatuur op verschillende plaatsen in het land 25 graden of meer. Echter, het zomerse weer zal niet lang aanhouden. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien vanmiddag en vanavond in de provincie, vergezeld door windstoten, hagel en intense regenval. Van 16.00 tot 23.00 uur geldt code geel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button