Nieuws

Chaotisch einde Koningsdag Baarn: politie grijpt in

Baarn – De viering van Koningsdag in Baarn kwam gisteravond tot een chaotisch einde. Tientallen feestgangers in de Pekingtuin weigerden het terrein te verlaten, wat resulteerde in een ontruiming door de politie.

Volgens een woordvoerder van de politie ontstond er bij het verlaten van het festivalterrein al een opstootje tussen twee jongeren. Ondanks herhaalde waarschuwingen weigerden bezoekers het terrein te verlaten, waarna de politie besloot de hele tuin te ontruimen. Hoewel een 112-verslaggever meldde dat er stenen naar de politie waren gegooid, kon de woordvoerder dit niet bevestigen.

Een 20-jarige man uit Soest werd gearresteerd wegens verstoring van de openbare orde. Hij kreeg later op de avond een boete en werd naar huis gestuurd.

Burgemeester Röell reageerde teleurgesteld op het incident: “Het is triest dat een groep jongeren opzettelijk de boel verziekt heeft en dat de politie moest ingrijpen. Hun gedrag is volstrekt onacceptabel en heeft het feest voor velen bedorven, terwijl er zoveel mensen hard aan gewerkt hebben en ervan hebben genoten.”

Dit is niet de eerste keer dat het misgaat tijdens Koningsdag in Baarn. Vorig jaar waren feestvierders agressief tegen de politie en richtten ze vernielingen aan, ook bij de Pekingtuin. De politie sprak destijds van een ‘grimmige sfeer’.

Eerder op de avond was er ook al een opstootje bij het station. Volgens een 112-verslaggever gingen daar een tiental jongeren met elkaar op de vuist. Op foto’s is te zien dat ambulancepersoneel iemand bijstaat.

De gemeente zal samen met de politie onderzoeken wat er precies is gebeurd en welke gevolgen dit heeft voor de viering van Koningsdag volgend jaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button