Nieuws

Buschauffeur niet vervolgd na ongeval Vleutenseweg.

De buschauffeur die in maart van dit jaar betrokken was bij het fatale ongeval op de Vleutenseweg wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Dit is bekendgemaakt door het Openbaar Ministerie (OM) aan RTV Utrecht. Uit het onderzoek blijkt dat de chauffeur zich niet schuldig heeft gemaakt aan te hard rijden.

Het tragische incident vond plaats op 24 maart rond 08.00 uur ’s ochtends ter hoogte van de Van Koetsveldstraat. Een 7-jarig meisje werd aangereden door de stadsbus en is overleden. Haar 5-jarige broertje raakte ernstig gewond. Burgemeester Sharon Dijksma beschreef het ongeval destijds als een verschrikkelijke tragedie en uitte haar diepe medeleven.

Een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft begin oktober geconcludeerd dat de Vleutenseweg volledig opnieuw moet worden heringericht om veiliger te worden. Een bewoner heeft het rapport op X (voorheen Twitter) als confronterend en schokkend beschreven.

Ondanks de verontrustende bevindingen wordt de weg in de nabije toekomst niet volledig heringericht, wat tot ongenoegen in de buurt heeft geleid. De gemeente heeft echter benadrukt dat er wel stappen worden ondernomen om de Vleutenseweg op korte termijn veiliger te maken door middel van diverse maatregelen en dat ze serieus bezig zijn met de opvolging van het rapport. In januari zal er een nieuwe bijeenkomst voor bewoners worden georganiseerd om hierover te praten, en binnenkort ontvangen de omwonenden meer informatie hierover via een wijkbericht.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button