Nieuws

Boeren stichten brandjes langs snelwegen A12 en A27

Op verschillende locaties in de provincie hebben boeren zich vanavond verzameld om te protesteren. Dit vond plaats in Veenendaal langs de A12, in Meerkerk langs de A27 en bij Breukelen langs de A2.

Bij Veenendaal stonden enige tijd een tiental trekkers opgesteld bij de op- en afritten. Auto’s konden echter ongehinderd passeren, zoals gemeld door een woordvoerder van de politie. Tijdens het protest werden afval en hooibalen in brand gestoken, wat leidde tot een kortstondige opschaling van de brandweer naar ‘middelbrand’ om het vuur te bestrijden. Er hing veel rook in de omgeving.

De politie was aanwezig met enkele voertuigen, maar er zijn vooralsnog geen arrestaties verricht. Ook in Breukelerwaard en Meerkerk hebben boeren zich verzameld om te protesteren. In Meerkerk zijn langs de afrit van de A27 eveneens brandjes aangestoken, wat heeft geleid tot snelheidsbeperkingen op de A27 vanwege de rookontwikkeling.

Opmerkelijk is dat afgelopen vrijdag een groep boeren naar het provinciehuis in Utrecht trok, waar ze in gesprek gingen met de commissaris van de Koning, Hans Oosters. Het protest van vanavond is niet het enige in het land, aangezien regionale media melden dat er elders in het land ook boerenprotesten plaatsvinden, waaronder bij Purmerend, Apeldoorn, Steenwijk, Staphorst en Markelo.

Gerelateerde artikelen

Back to top button