Nieuws

Alcoholverkoop na 22.00 uur in Utrecht blijft

De gemeente Utrecht heeft aangekondigd dat supermarkten in het stadscentrum na 22.00 uur nog steeds geen alcohol mogen verkopen. Dit beleid werd een jaar geleden geïntroduceerd, waarbij Boon’s Markt en Albert Heijn tot 00.00 uur open mochten blijven. Het verbod op de verkoop van alcohol werd ingesteld om overlast te verminderen.

Boon’s Markt bij de Ganzenmarkt en de Albert Heijn in Post Utrecht waren lange tijd de winkels in het stadscentrum waar mensen later op de avond terechtkonden voor boodschappen. Vorig jaar werd dit tijdelijk stopgezet. De gemeente had twijfels over de zogenaamde nachtontheffing vanwege vermeende overlastmeldingen.

Wel open tot middernacht

Aangezien de winkels tijdelijk geen toestemming hadden om na 22.00 uur open te blijven, moesten zij om 22.00 uur sluiten, wat zowel klanten als ondernemers en een deel van de gemeenteraad niet prettig vonden. Na gesprekken tussen de gemeente en de winkeliers werd overeengekomen dat de winkels weer tot 00.00 uur open mochten zijn, maar dat de verkoop van alcohol na 22.00 uur niet was toegestaan.

Een jaar later is het beleid geëvalueerd en is besloten om het te verlengen. De winkels mogen tot 00.00 uur open zijn, maar de verkoop van alcohol stopt na 22.00 uur. Zowel politie als handhavers hebben gemeld dat de overlast is verminderd sinds het verbod op de verkoop van alcohol na 22.00 uur is ingevoerd.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button