Nieuws

Lichtgewonde bij aanrijding tram in Utrecht

Vanmiddag heeft in Utrecht een botsing plaatsgevonden tussen een auto en een tram. De automobilist liep daarbij lichte verwondingen op. Als gevolg van het incident is een deel van de weg afgesloten en is het tramverkeer tot stilstand gekomen.

Het ongeval gebeurde op de Weg der Verenigde Naties, vlakbij de Graadt van Roggenweg.

Als gevolg van de botsing was het tramverkeer van lijn 20 en 21 tijdelijk onderbroken tussen halte CS Jaarbeursplein en Zuilenstein. U-OV meldt dat het spoor nu vrij is en de dienstregeling wordt hervat. Het vervoerbedrijf geeft aan dat het even kan duren voordat de trams weer volgens de normale dienstregeling rijden.

De politie is bezig met een onderzoek naar de aanrijding en vraagt getuigen om zich te melden. Een bergingsbedrijf is al ter plaatse om de auto te verwijderen. Naar verwachting kan het tramverkeer weer hervat worden zodra dit afgehandeld is.

Dit is niet de eerste keer dat er een incident plaatsvindt op het kruispunt van de Weg der Verenigde Naties en de Overste den Oudenlaan. In 2018 was er een ernstig ongeval met een camper, waarna de gemeente de kruising aanpaste. Afgelopen juni was er ook een dodelijk ongeval op deze kruising, waarbij een voetganger betrokken was.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button