Nieuws

Aldi mag op industrieterrein blijven? “Doodsteek voor winkelcentrum.”

Het lijkt erop dat de toekomst van Aldi in Mijdrecht aan een zijden draadje hangt, afhankelijk van de uitspraak van de Raad van State morgen. De situatie illustreert het belang van supermarkten voor lokale winkelcentra, zoals benadrukt door Bart Augustinus, de eigenaar van Alma Vastgoed.

Het conflict tussen de eigenaar van het lokale winkelcentrum en Aldi draait om de verhuizing van Aldi naar een nieuw pand op het industrieterrein in 2022. De eigenaar van het winkelcentrum vreest dat dit het einde zou betekenen voor het centrum, omdat de supermarkt de “aorta” ervan is, die alle andere winkels ten goede komt.

Adviseur centrumontwikkeling Tycho Wissink bevestigt dit belang van supermarkten, die gemiddeld zo’n 10.000 bezoekers per week aantrekken en zo de aantrekkingskracht van het winkelcentrum vergroten. Hij benadrukt ook dat winkels elkaar nodig hebben voor aanloop, vooral op rustige dagen.

De situatie roept vragen op over het bestemmingsplan en de rol van de gemeente De Ronde Venen. Hoewel de gemeente toestemming gaf voor Aldi’s verhuizing naar het industrieterrein, waren er mogelijk ontsnappingsmogelijkheden in het bestemmingsplan, waardoor de supermarkt zich daar kon vestigen.

De uitspraak van de Raad van State zal morgenochtend meer duidelijkheid geven over de toekomst van Aldi in Mijdrecht. Voor Bart Augustinus van Alma Vastgoed is het een spannende tijd, met hoop op een positieve uitkomst voor het winkelcentrum.

Gerelateerde artikelen

Back to top button