Nieuws

Achtervolging van 200km/u eindigt in Lopikerkapel

Op Instagram meldde de politie gisteravond dat maandag twee Duitse mannen na een spectaculaire achtervolging zijn gearresteerd in Lopikerkapel. Een snelle Audi S3 scheurde met meer dan 200 kilometer per uur over de A2 en werd uiteindelijk door een politiehelikopter tot stilstand gebracht nadat de voortvluchtigen een politieauto hadden geramd.

De verdachten, een 30-jarige en een 26-jarige Duitser, werden aangehouden. Bij doorzoeking van de auto trof de politie onder andere softdrugs, contant geld en messen aan.

Maandagmiddag merkte de politie op de A2 een snel voertuig op dat geregistreerd stond bij een verhuurbedrijf. Toen de politie het voertuig een volgteken gaf, besloot de bestuurder op het laatste moment niet te stoppen en snel de A2 op te rijden. De politie zette daarop de achtervolging in.

Met snelheden van meer dan 200 kilometer per uur reed de gehuurde auto over de vluchtstrook richting Nieuwegein, waarbij de politie kort het zicht verloor op de Audi. Een alerte burger gaf met handgebaren aan dat het voertuig de afrit Nieuwegein-Zuid had genomen, waardoor de politie het voertuig weer kon lokaliseren. Vervolgens racete de vluchtauto met meer dan 110 kilometer per uur over de Lekdijk in de richting van Lopikerkapel, terwijl de politie vanuit de lucht werd bijgestaan door een politiehelikopter.

Op de Radiolaan botste de vluchtauto tegen een politievoertuig en probeerde vervolgens te ontsnappen, maar kwam niet ver. In een doodlopende straat werd het voertuig klemgereden, waarna de twee Duitse mannen werden gearresteerd.

De verdachten zijn in hechtenis genomen en worden momenteel door de recherche ondervraagd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button