Nieuws

Aanhouding na geweld tegen rabbijn in Utrecht


Een 40-jarige man uit Utrecht is vanochtend door de politie aangehouden wegens vermoedelijke betrokkenheid bij geweld tegen een rabbijn afgelopen vrijdag. De verdachte heeft zichzelf bij de politie gemeld.

Rabbijn Aryeh Leib Heintz heeft aangifte gedaan nadat hij naar eigen zeggen werd aangevallen bij het winkelcentrum Overvecht in Utrecht. Volgens zijn vrouw, Bracha Heintz, benaderde een man de rabbijn en vroeg hem wat hij “daar als Jood deed”. Vervolgens zou de rabbijn door deze persoon tegen het hoofd zijn geslagen.

De politie heeft gisteren een oproep gedaan en wil graag in contact komen met “de andere persoon in dit incident”.

Momenteel onderzoekt de politie of de aangehouden man daadwerkelijk betrokken was bij het voorval en zoekt zij naar getuigen. Een woordvoerder kon geen verdere details verstrekken over de toedracht of de verklaring van de verdachte.

Hoewel de aanhouding een opluchting is voor de rabbijn en zijn vrouw, blijven ze bezorgd. De vrouw vertelde aan RTV Utrecht: “We zijn erg angstig. Na het incident is ook mijn fiets voor de deur vernield. We zijn bang voor onze veiligheid thuis.”

Burgemeester Dijksma van Utrecht heeft direct na het incident haar afschuw uitgesproken over het geweld “en het opkomende antisemitisme in mijn stad”.

Gerelateerde artikelen

Back to top button