Nieuws

Aangifte van doodsbedreigingen na overlijden van honden in hondenpension

Woudenberg – De eigenaar van Het Hondenhuys deed gisteren aangifte van bedreigingen na het verlies van tien honden. De politie bevestigt de aangifte niet vanwege privacyredenen.

Gertjan Peelen, eigenaar van Het Hondenhuys, vertelt over de angst die hij voelt sinds het incident en de bedreigingen die daarop volgden. Hij benadrukt de impact op zijn gezin en benadrukt dat deze bedreigingen niet acceptabel zijn.

Het hondenpension ontdekte anderhalve week geleden tien overleden honden in een van de verblijven. Drie andere honden vochten voor hun leven, waarvan één op de intensive care belandde.

Peelen en zijn team zijn intensief betrokken bij het onderzoek naar de oorzaak van het incident. Ze delen vermoedens met de politie, maar wachten verdere resultaten af voordat ze conclusies trekken.

De emoties zijn intens, zowel bij de eigenaar als bij de betrokken hondeneigenaren. Het onderzoek kan nog enige tijd duren, mede door de meivakantie, voordat er meer duidelijkheid komt over de doodsoorzaak.

Het Hondenhuys blijft open, waarbij de controles door de NVWA en de politie aangeven dat het veilig is. Toch blijft het appartement waar het incident plaatsvond gesloten.

Peelen hoopt op snelle duidelijkheid over de oorzaak van het overlijden, voor de betrokkenen en voor zijn eigen gemoedsrust.

Gerelateerde artikelen

Back to top button