Nieuws

94-jarige man ontvoerd in Utrecht: 3 verdachten gearresteerd

Utrecht – In de omgeving van Utrecht is gistermiddag rond 14.00 uur een 94-jarige man aangereden en vervolgens ontvoerd in Hilversum.

Zo’n vijf uur later werden drie verdachten aangehouden en het slachtoffer vrijgelaten, bevestigt de politie. De gearresteerde verdachten zijn een 23-jarige vrouw uit Den Dolder, een 30-jarige man uit Utrecht en een 20-jarige man uit Den Haag.

De politie roept getuigen op en vraagt mensen die meer informatie hebben over het incident om zich te melden. Het slachtoffer werd gisteren rond 14.00 uur op zijn scootmobiel onderweg naar Utrecht gezien. In de nabijheid van Utrecht werd de man aangereden door een kleine blauwe auto. De nu vastgehouden verdachten dwongen de 94-jarige man om naar zijn huis in Hilversum te rijden, om daar zijn pinpas op te halen.

Attente buurtbewoners onder druk overhandigde het slachtoffer vervolgens zijn pinpas inclusief pincode. De bejaarde man en de drie verdachten reden naar Utrecht en probeerden herhaaldelijk geld op te nemen met de bankpas van het slachtoffer. Attente buurtbewoners zagen de oudere man met zijn bankpas in de auto stappen. Ze alarmeerden onmiddellijk de politie en gaven het kenteken van de auto door. Met die informatie lokaliseerde de politie rond 19.00 uur de auto met het slachtoffer en de drie verdachten. De ontvoerde man is weer veilig thuis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button