Nieuws

5000 woningen en 3000 banen: Plannen voor Overvecht

Utrecht – De Utrechtse wijk Overvecht staat voor een ambitieuze transformatie in de komende jaren, met als doel meer groen, veiligheid en verbeterde bereikbaarheid. De gemeente heeft aangekondigd dat er 5000 nieuwe woningen en 3000 nieuwe werkplekken zullen worden gerealiseerd.

Deze plannen worden uiteengezet in het concept van de omgevingsvisie Overvecht, waarin de toekomst van de wijk wordt geschetst. Verschillende aspecten komen aan bod, waaronder groenvoorzieningen, verkeer, bouwprojecten, wonen, werken, voorzieningen en duurzaamheid.

‘Overvecht zal in 2040 groener zijn, beter bereikbaar met het openbaar vervoer en voor langzaam verkeer, en beter verbonden met de rest van de stad. Het wordt een gevarieerde wijk met diverse woningtypen, waarbij het aanbod van sociale huurwoningen minstens gelijk zal blijven. Dit zal ook de doorstroming voor huidige bewoners bevorderen’, aldus wethouder Lot van Hooijdonk.

Duurzame ontwikkeling


De gemeente streeft ernaar dat de groei van de werkgelegenheid en voorzieningen gelijk opgaat met de woningbouw. Er zal worden ingezet op duurzame bouwpraktijken en renovaties, waarbij het hergebruik van materialen een belangrijke rol speelt. De openbare ruimte zal meer worden ingericht voor fietsers, voetgangers en ontmoetingsplekken.
De omgevingsvisie is openbaar tot 20 mei 2024, waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om feedback te geven. Vervolgens zal de gemeenteraad een besluit nemen over de visie, naar verwachting eind dit jaar. De gemeente heeft bij de ontwikkeling van de plannen gesprekken gevoerd met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button