Nieuws

30 Stadionverboden na Rellen bij FC Utrecht: ‘Aantal zal Nog Oplopen’

Utrecht – Na de rellen van afgelopen weekend heeft FC Utrecht inmiddels dertig stadionverboden uitgedeeld aan supporters. Volgens de club zal dit aantal nog verder toenemen, aangezien er nog meer relschoppers ge├»dentificeerd worden.

In een verklaring op de website schrijft de club er alles aan te doen om iedereen die zich afgelopen zondag misdroeg op te sporen en te bestraffen. Uit onderzoek blijkt dat een deel van de relschoppers niet aanwezig was bij de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles en dat sommige betrokkenen al een stadionverbod hadden.

De Mobiele Eenheid (ME) moest zondagavond ingrijpen bij de ongeregeldheden na de wedstrijd in de Galgenwaard. Meerdere agenten raakten gewond. Hierop besloot burgemeester Dijksma dat de eerste thuiswedstrijd van volgend seizoen zonder publiek moet worden gespeeld.

‘Buitenproportioneel’

De club heeft opnieuw gereageerd op de straf van de gemeente dat de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen zonder publiek moet worden gespeeld. “De maatregelen zijn buitenproportioneel. Ik voel me vreselijk in de steek gelaten door de gemeente en burgemeester”, aldus eigenaar Frans van Seumeren.

Algemeen directeur Thijs van Es voegt toe: “Zoals eerder aangegeven heeft FC Utrecht begrip voor het feit dat er naar aanleiding van de ongeregeldheden wordt nagedacht over maatregelen. Maar deze straf raakt het collectief en niet de bewuste vandalen. Dat staat haaks op waar wij, en met ons het volledige betaalde voetbal als sector, voor staan.” Hij heeft dit ook besproken tijdens een gesprek met de driehoek, gemeente, politie en Openbaar Ministerie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button