Nieuws

2 branden in Utrecht: 1 gewonde, 5 huizen ontruimd.

Gisteravond laat moest de brandweer in Utrecht vrijwel gelijktijdig uitrukken voor twee branden in de stad. In een slagerij aan de Wallesteinlaan in de Schaakbuurt stond de winkel vol rook, terwijl in de Lombokstraat de vlammen uit het dak van een bovenwoning sloegen.

Bij de brand in Lombok raakte één persoon gewond en werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De uitslaande brand woedde op de zolderverdieping van een pand in de Lombokstraat, een zijstraat van de Kanaalstraat. De brandweer was snel ter plaatse en wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar aangrenzende woningen.

In de Schaakbuurt in Zuilen merkten bewoners van de panden rook op in de slagerij aan de Wallesteinlaan. Daarop besloot de brandweer vijf woningen te evacueren. Rond 00.30 uur was de brand onder controle. Even na 01.00 uur melde de veiligheidsregio dat de bewoners terug konden keren naar hun appartementen.

De brand in de slagerij ontstond in de koelkast. Ook de naastgelegen bakkerij liep schade op, maar bij deze brand raakte niemand gewond.

Gerelateerde artikelen

Back to top button