Nieuws

€15.000 voor tip over brand gemeentehuis Soest

Soest – Een beloning van 15.000 euro is uitgeloofd door de officier van justitie voor de gouden tip over de brandstichting in het gemeentehuis van Soest. Deze brand vond plaats in de nacht van 27 op 28 november.

Uit politieonderzoek is gebleken dat de brand is aangestoken. Er zou iets brandbaars naar binnen zijn gegooid, wat resulteerde in een explosie. Hierdoor was een gedeelte van het gemeentehuis tijdelijk onbruikbaar.

De politie vraagt mensen die meer informatie hebben over de brand zich te melden. De tipgever die leidt tot een doorbraak in de zaak zal beloond worden met 15.000 euro. Er zijn al camerabeelden uit de omgeving beschikbaar, maar de politie is specifiek op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de dader of het motief.

Schade

De brand heeft aanzienlijke schade aangericht in het gemeentehuis. De afdeling Burgerzaken moest een periode gesloten blijven. “Hoewel het vuur snel geblust was, was de binnenkant een grote puinhoop”, aldus burgemeester Metz. Naar schatting liep de schade op tot enkele tonnen, blijkt uit een eerdere inventarisatie van de gemeente.

De kantoren en raadszaal zijn inmiddels weer in gebruik genomen. De hoofdingang en centrale hal blijven echter gesloten. De gemeente is van plan deze ruimtes opnieuw in te richten en neemt daarvoor extra tijd. Inwoners en andere bezoekers kunnen voorlopig gebruikmaken van de kleine trouwzaal, die nu fungeert als publieksbalie.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button