Nieuws

112-blog: Arrestaties na steekincident en Groot onderzoek naar phishing

Provincie Utrecht – In dit bericht brengen we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws in de provincie Utrecht. Hieronder volgt een samenvatting van verschillende gebeurtenissen in de regio op donderdag 18 april.

11.08 uur: Jongeren uit Leusden en Amersfoort opgepakt na steekincident Drie jongeren uit Leusden en Amersfoort zijn gearresteerd in verband met een steekincident in Harderwijk, waarbij een man gewond raakte, meldt Omroep Gelderland. Het incident vond plaats op het station van Harderwijk. Volgens een woordvoerder van de politie zijn vier verdachten gevlucht via het spoor, maar konden ze later worden aangehouden. De verdachten zijn twee 17-jarige jongens uit Leusden en Amersfoort, een 18-jarige man uit Leusden, en een 15-jarige jongen uit Nunspeet. Volgens Omroep Gelderland zaten de verdachten nog vast. De gewonde man is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis gebracht. De politie kan op dit moment nog geen update geven over zijn toestand.

08.00 uur: Verdachten aangehouden in Vleuten en Woudenberg na onderzoek naar phishing Een grootschalig internationaal onderzoek naar phishing heeft geleid tot de arrestatie van verdachten uit Woudenberg en Vleuten, zo heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Het team Digitale Criminaliteit Midden-Nederland heeft samen met 18 andere landen onderzoek gedaan naar een provider die phishing mogelijk maakte. Phishing is een vorm van internetfraude waarbij slachtoffers naar valse websites worden gelokt om persoonlijke gegevens achter te laten, waarna deze worden misbruikt voor frauduleuze doeleinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button