Nieuws

1 april: Kikker in bil? Dit zijn de grappen dit jaar

Hier zijn enkele 1 aprilgrappen uit de regio Utrecht:

Brouwerij vande(r)Streek: De Utrechtse brouwerij vandeStreek kondigde aan dat ze hun naam zouden veranderen naar vanderStreek. Dit bleek echter een grap te zijn, aangezien de naam van de brouwerij al ingeburgerd is en een naamsverandering dus onwaarschijnlijk lijkt.

Schurftcontroles op de HU: Volgens de Hogeschool Utrecht (HU) zouden er schurftcontroles worden uitgevoerd bij de ingangen van de HU-gebouwen. Dit zou gebeuren door huidspecialisten die binnen 20 seconden met een vloeistof kunnen zien of iemand schurft heeft. Dit bleek echter een 1 aprilgrap te zijn.

Eerste automatisch oplaadbare weg: De gemeente Wijk bij Duurstede kondigde aan dat elektrische auto’s opgeladen zouden worden terwijl ze over de Zandweg rijden, dankzij zogeheten ‘charging lanes’. Dit bleek echter een grap te zijn, hoewel er wel geëxperimenteerd wordt met deze technologie.

Slapen in poppenhuis Centraal Museum: Het Centraal Museum in Utrecht beweerde dat het beroemde poppenhuis van Petronella de la Court te huur zou zijn voor 104 euro per nacht. Dit bleek echter een 1 aprilgrap te zijn.

Een Michelinster voor een theehuis: Het Theehuis in Rhijnauwen beweerde dat ze een Michelinster hadden ontvangen, wat bekend werd gemaakt tijdens de presentatie van de Michelingids in Koninklijk Theater Carré. Dit bleek echter een grap te zijn.

Wolf bij dierenarts in Baarn: Dierenarts Bob in Baarn beweerde op Instagram dat hij een wolf had behandeld en dat deze tijdelijk bij een collega zou verblijven voordat hij weer zou worden uitgezet in de bossen. Dit bleek ook een 1 aprilgrap te zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button